april 20, 2016 Bosbeheerplan Geen reacties
Malle01
Klant : Agentschap voor Natuur en Bos Onderwerp : Inventarisatie, opstellen visie en maatregelen Aantal personen : Duur : Budget : Expertise : vegetatie kennis, ecologie, natuur- en bosbeheerplanning  

Korte beschrijving :

Ontwikkeling van het uitgebreid bosbeheerplan voor Domein de Renesse en Domeinbos Wolfschot op het grondgebied van de gemeente Malle (deelgemeente Oostmalle). In opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos beheerregio Antwerpse Kempen en de gemeente Malle. Deze bosbeheerplannen bevatten zo’n 50 ha en bepalen de beheerdoelstellingen en -maatregelen voor deze natuurgebieden voor een periode van 20 jaar:
  • inventaris: bespreking van de bestaande toestand (situering, algemene beschrijving)
  • natuurbeheermaatregelen
  • voorziene kappingen
  • de organisatie van de toegankelijkheid
Deze beheerplannen hebben tot doel om de verschillende aspecten (bosbeheer, natuurwaarden, recreatie) van deze gebieden beter op elkaar af te stemmen.

Participatie

Via een nieuwsbrief (INbos) werden de verschillende eigenaars op de hoogte gehouden van de evolutie van de opmaak van het beheerplan voor Domein de Renesse en Domeinbos Wolfschot. De natuur laten spreken IN het bos. Dat is de ambitie van adviesbureau Landmax.

Welke meerwaarde geeft Landmax aan jouw natuurproject?

Ontdek onze diensten.
Written by admin