Ecologische ontwikkeling betonfabriek Maes

ecologische ontwikkeling betonfabriek Maes

Klant: Maes Betonfabriek
Onderwerp: ruimtelijke inrichting, waterretentie en vertraagde afvoer van het regenwater afkomstig van de gebouwen en verhardingen van de bedrijfssite via het naast gelegen terrein (voorheen akker).
Duur: 2016-heden
Aantal personen: 5
Expertise: ruimtelijke inrichting, waterzuivering en infiltratie, beplanting

Korte beschrijving

Het studiebureau CDRO heeft de opdracht van het bedrijf Maes Beton, Nieuwedijk 72 te Dessel om de aanvraag tot een planologisch attest voor te bereiden. In samenwerking met CDRO bvba wordt er een ruimtelijk inrichtingsplan gemaakt voor de vertraagde afvoer van het regenwater afkomstig van de gebouwen en verhardingen van de bedrijfssite. Hierbij zal het regenwater middels rietvelden worden gezuiverd en in de bodem van het naast gelegen terrein worden geïnfiltreerd. Een bezinkbak zal het water voorzuiveren.

Ook zal er een groene overloopparking voor toerisme in de omgeving worden aangelegd. Een pad zal het infiltratiegebied toegankelijk maken voor omwonenden, zodat zij gemakkelijk bij het kanaal kunnen komen.

Daarnaast zal een groenbuffer worden aangelegd tussen de betonfabriek en het kanaal, zodat de groenbeleving langs het kanaal niet verstoord wordt met uitzicht op het bedrijf.

ecologische ontwikkeling betonfabriek Maes

Welke meerwaarde geeft Landmax aan jouw natuurproject?

Ontdek onze diensten.

Written by admin