Biodiversiteit op bedrijventerreinen

Tijdelijke natuur

In industrie- woon en ontginningszones liggen 10.000 hectaren braakliggende terreinen, in afwachting van een verdere invulling. Grondeigenaars vrezen vaak dat er in tussentijd beschermde dieren of planten vestigen, met sterke vertragingen als gevolg wanneer men de zone verder wil ontwikkelen. De oplossing is een tijdelijke natuurontwikkeling, een concept dat bij onze noorderburen al even wordt toegepast. Het natuurdecreet maakt tijdelijke natuurontwikkeling mogelijk via een vergunning die wordt aangevraagd bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

Landmax is expert in natuurontwikkeling en kan grondeigenaars en projectontwikkelaars bijstaan in de hele procedure, van het uitwerken van de vergunningsaanvraag, tot het beheer en eventuele inrichting van uw terrein en de coördinatie wanneer de natuur terug wordt ‘opgeruimd’.  Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden voor een tijdelijke natuurontwikkeling op uw bedrijventerrein.

Meer informatie over het concept ‘tijdelijke natuur’ vindt u hier.

BREEAM Land use and Ecology

Bedrijven die willen meedenken aan een groen imago en het concept duurzaamheid willen toepassen, zowel in nieuwbouw als in renovatie, kunnen dit via het gecertificeerd duurzaamheidslabel BREEAM.

Op basis van een aantal categorieën met een beoordelingsmodule wordt in een kwalitatieve score uitgedrukt welk duurzaamheidsniveau van toepassing is.

Landmax kan u adviseren over de categorie ‘Land use and ecology’. Hierbij wordt een veldonderzoek uitgevoerd en bepaald op welke manier het duurzaam gebruik en de natuurwaarden op het terrein versterkt kunnen worden.

Contact

Jeroen Truyen
Zaakvoerder

jeroen.truyen@landmax.be
+32 (0) 497/80 10 11