Natuur in de stad

Natuur is er voor iedereen en bij voorkeur overal. We hoeven natuur niet op te sluiten in bossen en natuurreservaten waar alleen de natuurliefhebber ervan kan genieten. De natuur wil uit deze reservaten de stad intrekken. Ecologie in de stad is meer dan gewoon groen, het is natuurlijke fauna en flora. Met aandacht voor biodiversiteit, verantwoord kosten- en onderhoudsbeheer.

En vooral, natuur in de stad is gezond voor iedereen.

Gebruiksgemak, ecologie en esthetiek

Iedereen heeft recht op een stukje natuur voor de deur. Deze natuur inpassen in een bebouwde omgeving, dat is wat Landmax doet. Hierbij maken we constant de afweging tussen gebruiksgemak, ecologie en esthetiek: 3 fundamentele pijlers.

Afhankelijk van het soort site dat ingericht wordt, schuift het ontwerp meer in de richting van één van deze drie pijlers. Want de natuurwaarden in een park of speelbos zijn verschillend en meer aanwezig dan die van een bedrijfsterrein. Ongeacht het gebruik: natuur kan en hoort erbij.

Hoe natuur in bestaand stadsweefsel integreren?

En in overleg met privé-eigenaars en industrie de kwaliteit van het straatbeeld verhogen? Lees meer over hoe natuur concreet in bestaand stadsweefsel te optimaliseren. En ontdek de voordelen ervan.

Wonen en werken in ’t groen

De integratie van natuur in een bedrijventerrein of woonsite heeft opmerkelijke voordelen. Ontdek ze hier. Landmax helpt je graag bij de inrichting en uitvoering ervan.

Vragen over natuur in de stad, over gemeenschapsecologie?

Bel ons op +32 14 26 25 00 of stel hier je vraag. We staan voor je klaar.