februari 3, 2020 Nieuws Geen reacties

Inspiratie opdoen in het arboretum van Tervuren

Adviesverlening in tijden van klimaatsverandering en daarmee samenhangende extreme weersomstandigheden. Het is een hele uitdaging die we onszelf opleggen, maar ook ter harte nemen! Terwijl we zien dat bepaalde vegetaties onder druk komen te staan, denk aan de recente fijnsparsterfte en de hitteschade aan beuken, stelt zich automatisch de vraag welke robuuste soorten wel de gewenste weerbaarheid tonen. Waar kan je in die context beter terecht om inspiratie op te doen dan in het arboretum van Tervuren? 

Op een druilerige decemberdag maakten we met ons hele team de verplaatsing naar Brussel om onder de deskundige leiding van Willy Verbeke van Inverde een gegidste wandeling te maken doorheen bosbeplantingen van 100 jaar oud of meer. Het is ongelofelijk om te zien hoe soorten als de Griekse Zilverspar of de Atlasceder zich als een vis in het water voelen. Andere van de meer dan 600 soorten waren dan weer minder gediend van de omstandigheden van de voorbije jaren… 

In onze dagelijkse werking bekijken we voor onze klanten graag welke nieuwe boomsoorten opportuun zijn vanuit de doelstelling te komen tot weerbare bos- en boombestanden! De liefhebbers onder u zullen graag horen dat er aan een boek gewerkt wordt dat het Arboretum van Tervuren in al zijn pracht en variatie en tracht te vatten. De publicatie wordt verwacht in de lente van dit jaar.

Written by admin