Rondhoutveiling

Onlangs bracht Landmax een selectie eiken stammen van enkele klanten naar de rondhoutveilingen van Meerdaalwoud en Arnhem. Een rondhoutveiling biedt een alternatief voor de klassieke houtverkoop op stam. Beheerders uit alle contreien stallen hun meest waardevolle stammen uit op een daartoe voorzien houtpark. Een breed publiek van houtkopers kan vervolgens op deze stammen bieden en deze in het houtpark ophalen.

Hoogste prijs per kuub

Eik is de meest gevraagde soort op rondhoutveilingen, maar ook andere edele houtsoorten als esdoorn en kers of bijzonderheden als ceder, noot of iep vinden op een rondhoutveiling het beste hun weg naar geïnteresseerde kopers. Al naargelang de kwaliteit van de stammen varieerden onze prijzen tussen 150 en 850 per kubieke meter. Een leuke bijkomstigheid was het gegeven dat we op beide veilingen de hoogste prijs per kuub haalden met onze eiken stammen.

Onze aanpak bestond er in de kapping en het transport van het hout in eigen regie uit te voeren. Zo lukte het ons te werken in goede communicatie met de eigenaars en hielden we de onkosten op ongeveer €70/m3. Landmax is erg tevreden dat door deze manier van werken de producent, namelijk de boseigenaar, een groter deel van de opbrengst voor zichzelf kan houden. We nemen ons voor ook volgende jaren nog deel te nemen aan dergelijke veilingen.

Indien u stammen van hoge kwaliteit wenst te verkopen, neem dan gerust contact op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overig nieuws