Op teambuilding naar de Voerstreek

Landmax maakte de afgelopen jaren een ware transitie door, waarbij in de loop van het voorbije jaar meerdere nieuwe medewerkers ons team kwamen versterken. Om de teamspirit verder te versterken en om onze veldkennis met elkaar te delen, vertrokken we onder een stralende zon voor een driedaagse naar de Voerstreek.

Na een eerste overnachting trokken we onze wandelschoenen aan voor een stevige wandeling in het Savelsbos, waar door de afwisseling in bostypes, voorjaarsflora, archeologische sites, hoogstamboomgaarden en aanwezige fauna niemand op zijn honger bleef zitten. De wandeling duurde dan ook enkele uren langer dan voorzien, wat eerder te wijten was aan een groep natuurliefhebbers in een natuurgebied dan aan de soms stevige hellingen waar het Savelsbos uit bestaat… Naast het kleurrijke palet aan voorjaarsflora in de kruidlaag, viel ook de oude boskern op waar nog grote populaties autochtone lindebomen voorkomen.

Het erfgoedaspect mocht tijdens ons weekend natuurlijk ook niet ontbreken. Op de laatste dag vertrokken we richting Kasteel Eijsden, waar we een knap staaltje landschappelijke inrichting en architectuur konden bewonderen. De beroemde Franse tuinarchitect Achille Duchêne richtte het domein in volgens een afwisseling in landschapsstijl en formele stijl, de zogenaamde ‘style mixte’. Vandaag de dag is de 180 meter lange oude beukenberceau (einde 19de eeuw) het pareltje van dit domein.

Helaas konden we niet alle foto’s die we maakten op teambuilding in dit artikel delen, en ook tijdens ons studiewerk en onze inventarisaties zorgen we steeds voor voldoende fotomateriaal. Ben je benieuwd naar onze projecten of houd je van mooie natuurplaatjes? Sinds kort heeft Landmax ook zijn eigen Instagram-pagina.

Written by admin