Wie zijn we?

Landmax is een adviesbureau voor bos- en natuurbeheer.

 • Als natuurmaker bieden we overheid en privé-eigenaars een totaalpakket aan om het beheer van je terrein optimaal en kostenefficiënt aan te pakken.
 • Van inventarisatie van je bos- of natuurgebied tot de opmaak van je beheerplan, de uitvoering ervan en het aanvragen van subsidies en vergunningen.
 • Landmax is actief in projecten in heel Vlaanderen.

Ons team bestaat uit 17 enthousiaste mensen die klaar staan om u te ondersteunen in uw project.

→  Ontdek ons team hier.

Historiek

Landmax werd opgericht in 2011 als natuurmakers. In 2016 werd ‘Dienstencentrum voor Bosbouw’ (DCB) overgenomen. Met de overname werd het aanbieden van een totaalpakket verzekerd: ook het praktisch, dagelijks beheer van bos- of natuurdomein maakt deel uit van de dienstverlening. Van houtverkoop tot effectieve beheerwerken.

Sinds 2016 maakt Landmax deel uit van United Experts, een expertengroep van meer dan 200 experten in verschillende domeinen. Dankzij dit uitgebreide netwerk van diepgaande expertise kunnen we u naast natuur en landschapsontwikkeling alle noodzakelijke kennis bieden met betrekking tot bouw, milieu, bodem, energie, erfgoed, architecturale diensten enz.

De sterkte van ons netwerk binnen United Experts:
+ 20 jaar ervaring
+ 200 consulenten
+ 20.000 projecten
+ 8.000 klanten

Ontdek al onze experts binnen United Experts.

In oktober 2020 besloot zaakvoerder Sander Jansens na 10 jaar Landmax de fakkel door te geven. “Op 10 jaar tijd is er ontzettend veel veranderd. Zowel in het bos-en natuurlandschap als voor Landmax. De wetgeving veranderde, de publieke opinie legt zijn focus op natuurbehoud, houtprijzen blijven onvoorspelbaar, … En ook Landmax is veranderd van een pionier, met een focus op pragmatiek naar een gevestigde waarde binnen de sector, met nog steeds die pragmatische kijk, maar veel meer dan dat. Maar nu staat er een nieuwe uitdaging voor me klaar. Het was een moeilijke beslissing, maar het avontuur roept,” vertelde Sander bij zijn afscheid. Gelukkig kan Landmax verder bouwen op de ervaring van het team en zal vaste waarde Jeroen Truyen het zaakvoerderschap met veel goesting overnemen.

Onze visie

 1. Aanbod totaalpakket
  Landmax is een adviesbureau voor bos- en natuurontwikkeling. Een totaalpakket voor je landbeheer: van inventarisatie tot effectieve uitvoering. Geen versnipperde adviezen. Wel een totaalaanpak om je gebied te beheren en te laten renderen.
 2. Balans tussen natuur- en economische waarde
  Het evenwicht tussen planet en profit. Die ambitie streven we na in elk natuurontwikkelingsproject. Elke eigenaar heeft het recht op opbrengsten uit zijn eigendom. Of op zijn minst op zo weinig mogelijk kosten.
 3. Flexibele en persoonlijke aanpak
  Door ons netwerk aan partners en onderaannemers kunnen we snel en flexibel handelen. We werken bovendien met een klein team waardoor we steeds een persoonlijke aanpak kunnen aanbieden.

Onze klanten

Zowel overheidsinstanties (overheden, steden en gemeenten) als privé-eigenaars en projectontwikkelaars kunnen bij ons terecht.

Vragen over hoe Landmax meerwaarde creëert voor je bos of natuurgebied?

Bel ons op +32 14 26 25 00 of stel hier je vraag. We helpen je graag verder.