Permanente vorming

Wie moet permanente vorming volgen?

Wie een erkenning krijgt als koper of exploitant heeft zich ertoe verbonden om jaarlijks een permanente vormingsdag te volgen. Zowel de koper, de exploitant als hun personeel dienen jaarlijks een vormingsdag (6 uur of 2 keer 3 uur) te volgen. Enkel indien de permanente vormingsdag werd gevolgd, krijgt de erkende koper of exploitant een nieuwe kaart voor het daaropvolgende kalenderjaar.

Wie richt deze permanente vormingen in en hoe inschrijven?

Deze vormingsdagen worden ingericht door een aantal erkende vormingscentra en je kan op hun websites terugvinden waar en wanneer een vormingsdag doorgaat. Inschrijven voor een vormingsdag doe je rechtstreeks bij de erkende vormingscentra.

Een kopie van het deelnemingsattest dat je na afloop bekomt, bezorg je aan het Erkenningssecretariaat.

Het overzicht van de erkende vormingscentra vind je HIER.

Welke permanente vormingen zijn erkend?

In overleg met de exploitanten zal vanaf 2016 het aanbod van erkende vormingsdagen aanzienlijk wijzigen. Exploitanten vroegen immers om vormingen die sterker gericht zijn op bosexploitatie en die een goed evenwicht bewaren tussen theorie en praktijk.

Enkel volgende vormingen (telkens erkend voor 1 dag PV – tenzij anders aangegeven) zijn nog erkend

Tijdens het jaar waarin u één of meerdere onderdelen van de bosbouw-technische opleiding (zie Deel II Bosbouw-technische opleiding) hebt gevolgd, dient u geen permanente vorming te volgen.

Opmerkingen voor 2023:

  • De erkende vormingen (zie hoger) kunnen ook op uw bedrijfslocatie worden ingericht.
  • Inverde beschikt over een reeks van goedgekeurde toolboxen die op uw bedrijfslocatie kunnen ingericht worden. Een toolbox is een korte (ongeveer 60 minuten) interactieve opfrissing van eerder opgedane kennis met als aandachtspunt veiligheid en veilig werken. Voor een erkende vormingsdag dienen exploitanten 4 toolboxen op één dag (of twee x twee halve dagen) in te plannen.
  • Deelname aan ECC1 en ECC2 of een voorbereidingsdag en het combi-examen in hetzelfde jaar geldt als PV voor 2 jaar.

Meer Info?

Algemene info over de erkenningsregeling? Klik hier.
Vragen over de Bosbouw-technische opleiding? Klik hier.
Je kan met je vragen ook steeds terecht bij het Erkenningssecretariaat. Stel je vraag hier.